Irodamogul Kft. Partner regisztrációÜgyfél regisztrációBejelentkezés

Részletes kereső

Új keresés >>

Térkép Keres

Győr-Moson-Sopron megye
Mosonszentmiklós Iván Győr Sopron Pereszteg Gönyű Fertőd Hegyeshalom Győrújbarát Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Somogy megye
Pusztaszemes Kaposvár Ságvár Balatonszemes Siófok Andocs Ádánd Zamárdi Szántód Tab Balatonföldvár Balatonőszöd Nagybajom Balatonszabadi Nagyatád Balatonlelle Balatonfenyves Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Baranya megye
Hosszúhetény Pécs Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Tolna megye
Dombóvár Paks Szekszárd Hőgyész Dunaföldvár Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Zala megye
Zalaszántó Lenti Zalaegerszeg Hévíz Szentgyörgyvár Gyenesdiás Cserszegtomaj Kehidakustány Keszthely Sármellék Zalaapáti Nagykanizsa Zalacsány Pölöske Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Vas megye
Szentgotthárd Kétvölgy Szombathely Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Veszprém megye
Veszprém Balatonfüred Várpalota Sóly Balatonalmádi Hajmáskér Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Heves megye
Eger Gyöngyös Hatvan Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Csongrád megye
Szeged Szentes Algyő Ópusztaszer Röszke Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Békés megye
Csárdaszállás Sarkad Orosháza Füzesgyarmat Szarvas Gádoros Kondoros Békéscsaba Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Bács-Kiskun megye
Baja Kecskemét Kiskunhalas Kiskunfélegyháza Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Miskolc Sárospatak Tarcal Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Komárom-Esztergom megye
Vértesszőlős Tatabánya Kesztölc Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Nógrád megye
Balassagyarmat Salgótarján Ipolytarnóc Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Vasmegyer Mátészalka Nyíregyháza Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Hajdú-Bihar megye
Debrecen Polgár Hajdúszoboszló Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Fejér megye
Székesfehérvár Mór Ercsi Szárliget Gyúró Dunaújváros Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Jászfényszaru Karcag Szolnok Törökszentmiklós Összes település kiválasztása Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Budapest
Székesfehérvár Mór Ercsi Szárliget Gyúró Dunaújváros Összes kerület kiválasztása III. IV. II. XIII. XV. XII. I. V. VI. VII. VIII. XIV. X. XVI. XVII. XI. IX. XX. XXI. XIX. XVIII. XXII. XXIII. Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.
Pest megye
Budapest
Összes település kiválasztása BudapestVecsés Budaörs Szigetszentmiklós Göd Solymár Zsámbok Herceghalom Dunakeszi Budakeszi Szentendre Taksony Fót Törökbálint Érd Pécel Szada Maglód Sóskút Gödöllő Halásztelek Dunavarsány Csömör Gyál Dunaharaszti Pomáz Nagytarcsa Visegrád Felsőpakony Kiskunlacháza Budakalász Százhalombatta Üllő Település, illetve kerület kiválasztása után kattintson az OK gombra, majd állítsa be a további szűrési feltételeket a honlap bal oldalán, végül kattintson a Keresés gombra.

Fenntarthatóság

KARBONSEMLEGES az irodamogul.hu 83

A környezettudatosság korunk egyik legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. A Földet úgy kell használnunk magánemberként és cégként egyaránt, hogy az, az utánunk következő generációk és századok számára élhető maradjon.

Felelős vállalkozásként mi is törekszünk a fenntartható fejlődésre. Munkánk során szem előtt tartjuk, hogy mi mit tehetünk azért, hogy hozzájáruljunk egy globálisan fenntartható gazdasághoz. Ugyan tudjuk, hogy képtelenség teljes mértékig kiiktatni munkánkból az üvegházhatású gázokat (ÜHG) kibocsátó folyamatokat, hiszen honlapokat üzemeltetünk, fűtünk, világítunk, munkába járunk, de megtaláltuk a megoldást arra, hogy hogyan ellensúlyozhatjuk kibocsátásunkat.

A megoldás a karbon semlegesség, azaz a tevékenységünk során kibocsájtott ÜHG ellentételezése. A karbon semlegesség egy olyan önkéntes vállalás, amivel tehetünk a Földünk megóvásáért, azáltal, hogy olyan projekteket támogatunk, melyek megújuló forrásokból termelnek energiát. Ezek lehetnek szélerőművek, földenergiát hasznosító erőművek, vízerőművek vagy napelem telepek, de vannak olyan projektek is, melyek erdők telepítésével igyekeznek semlegesíteni a már kibocsátott ÜHG-kat.
Ezeket a projekteket nevezzük zöld projekteknek. A projekt egy nemzetközi hitelesítést követően, nemzetközi szervezetektől kapnak engedélyt, hogy karbon krediteket bocsásson ki annak megfelelően, hogy mennyi fosszilis anyag elégetésével egyenértékű megújuló energiát termelnek (vagy erdőtelepítés esetén a betelepített terület ÜHG megkötő képességétől függően).

Egy karbon kredit egy tonna kibocsátott szén- dioxidnak felel meg. Ezeket a karbon krediteket olyan felelősségteljes vállalkozások, mint mi is, megvásárolhatják ezzel támogatva a zöld projekteket a további fejlesztésekben, terjeszkedésben, hogy a megújuló energiát előnyhöz juthassuk a fosszilis energiahordozókkal szemben.

Partnerünk, a Carbon Solutions Global szakértői felmérték károsanyag-kibocsátásunk mértékét, azaz a karbon-lábnyomunkat. A felmérés eredményeképpen egy teljes körű tanulmányt kaptunk vállalkozásunk adott időszakra szóló ÜHG kibocsátásáról, mely tonna szén-dioxidban kifejezve megfelel 5 tonna CO2-nek. Ezt a mennyiséget a Hebei Yuxian-i szélerőmű Projekt támogatásával ellentételeztük.

Ennek a projektnek a támogatásával cégünk az alapításig visszamenőleg ellentételezte károsanyag-kibocsátását, a szakértői karbon-tanulmányban szereplő mennyiség szerint.

 78

Reméljük, hogy a vállalásunk az említett projekt támogatásán túl is jó hatással lesz, és még sokakat fog motiválni abban, hogy kövessék példánkat, mert a fenntartható jövőért közösen kell tennünk most, a jelenben.


Az irodamogul.hu csapata

 86